Syrop klonowy ekologiczny
Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecany jest jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się one kolorem i smakiem, a jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)
Objętość netto: 250ml
Producent: Wyprodukowano przez Citadelle Maple Syrup Producers' Cooperative CA-ORG-006 dla Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Polska
Kraj pochodzenia składników: Kanada
Składniki: 100% ekologiczny syrop klonowy A (wg klasyfikacji kanadyjskiej - Amber nr 2)
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1488 kJ/ 355 kcal
Węglowodany (g): 88,6
- w tym cukry (g): 88,4
Tłuszcz (g): 0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0
Białko (g): 0
Sól (g): 0,03
Certyfikat: CA-ORG-006 rolnictwo spoza UE, PL-EKO-07
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez orzechów: TAK