Mąka bezglutenowa do wypieku chleba opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku chleba, bułek oraz pizzy.
Masa netto: 1kg
Producent: SCHAR
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Włochy
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łubinu, dekstroza, błonnik roślinny (z jabłka), substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1429/ 337
Węglowodany (g): 78,0
- w tym cukry (g): 2,6
Tłuszcz (g): 0,6
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Błonnik (g): 4,1
Białko (g): 2,6
Sól (g): 0,73
Alergeny: łubin
Certyfikat: IT-016-117
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK