Ocet jabłkowy 5% z jabłek hodowanych w systemie BIO Demeter
Ocet produkowany tradycyjną metodą z jabłek z upraw ekologicznych.
Ten naturalnie mętny ocet jabłkowy jest niefiltrowany; cząstki jabłka nie obniżają jakości produktu.
Ocet jabłkowy Voelkel otrzymywany jest w tradycyjnym procesie produkcji.
Najpierw z jabłek z biodynamicznych upraw wiciskany jest sok, który fermentuje, stając się winem (cydr).
Następnie z wina uzyskujemy ocet jabłkowy - niefiltrowany, niepasteryzowany, pełnowartościowy wysokoceniony produkt.
Ocet jabłkowy polecany jest jako:
- przyprawa do sałatek,
- napój - rozcieńczony wodą mineralną i posłodzony miodem,
- naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała po rozcieńczeniu.
Pojemność: 750ml.
Producent: Voelkel
Kraj pochodzenia: Niemcy
Składniki: ocet z jabłek BIO
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 75 kJ/ 18 kcal
Węglowodany (g): 0,4
- w tym cukry (g): 0,1
Białko (g): 0,1
Sól (g): 0,005
Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą DE-007.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez drożdży: TAK